Känd på Instagram

instagramDet populäraste sociala mediet på 2010-talet är Instagram som med sin enkla men geniala utformning har lockat över användare från både Facebook och Twitter. Visst används både Facebook och Twitter fortfarande men det är på Instagram det händer. På Instagram lägger man upp bilder, med eller utan text till. Olika filter gör att man kan snygga till sitt foto för att skapa en viss stämning eller framhäva något lite extra.

Kändisar på Instagram

Hur känd en person är på Instagram brukar mätas i antalet följare. Folk som är kända på Instagram kan delas in i två kategorier. Den första gruppen består av kändisar som redan är kända och den andra gruppen består av folk som tidigare var okända men som har blivit kända genom just Instagram.

De mest följda kändisarna är bl.a.Taylor Swift, Justin Bieber, Selena Gomez, Beyonce Knowles och ett stort antal medlemmar ur familjen Kardashian och Jenner. Släktens instagramvinnare är Kim Kardashian med i särklass flest följare i familjen.

Instagramkändisar som tidigare inte varit kända i verkligheten har blivit kända på olika sätt genom sina foton. En del är helt enkelt väldigt duktiga på att fotografera som LisEswein grundaren till kontot @newyorkcity som tar fantastiska bilder i New York, eller svenske @Wisslaren skapat av Christoffer Collin från Karlskoga som även han tar unika fotografier. Andra har en intressant historia att berätta som Rachel Bråthén som driver kontot @yogagirl. Hon startade sitt tonårs-/ung vuxenliv ganska stökigt med sprit och droger men räddades av att hon blev intresserad av yoga. Yogan förde henne till Aruba där hon träffade sin man och började jobba som yogalärare. Hon lade upp bilder på yogapositioner som hjälp till sina elever och därefter blev hon en megahit på Instagram.

Hur gör man för att få många följare? Grundläggande är att ta bra foton och därefter gäller vanliga regler för sociala medier. Dela i alla sociala kanaler, kommentera vettigt och trevligt på andras konton och uppmärksamma dina följeres kommentarer. Uppdatera ofta men med bra material och håll en hög standard på alla bilder som postas. Eller gå genvägen och bli en kändis i verkliga livet först!

admin

View more posts from this author